es ca en fr

Guia d'espècies

Palometa

Nom científic: Trachinotus ovatus

DESCRIPCIÓ:
La palometa té una coloració que va de gris platejat a blavosa, en el llom i els flancs; en canvi, les cares ventrals són platejades amb reflexos rosats. Les puntes de les aletes són de color negre. La seva aleta caudal és molt bifurcada amb els lòbuls punxeguts, pròpia de nedadors veloços.
La seva mida màxima és de 50 cm.

BIOLOGIA:
Normalment viu en bancs petits, i són molt agressius amb les seves preses.
S’alimenten de petits peixos i, en general, tot el que es mogui per l’aigua que puguin atrapar, per tant, són carnívors.
La seva reproducció és ovípara i posen els ous a l’estiu (de juliol a setembre).

HÀBITAT:
Són uns peixos que apareixen prop de les costes des de l’estiu fins a la tardor, encara que els exemplars majors es troben una mica més allunyats.

DISTRIBUCIÓ:
Es troba al Mediterrani, a l’Atlàntic oriental des del sud d’Escandinàvia fins al Senegal, incloent les Açores.

ESTATUS:
Espècie no avaluada (segons la llista vermella d’espècies amenaçades).

CURIOSITATS:
La palometa és un peix de gran interès comercial i de pesca esportiva.