es ca en fr

Guia d'espècies

Cavallet de mar de ventre gros

Nom científic: Hippocampus abdominalis

DESCRIPCIÓ:
El cavallet de mar de ventre gros, tal com el seu nom indica, presenta un abdomen prominent, molt més vistós en els mascles per la presència d’una desenvolupada bossa incubadora, generalment de color blanc nacrat. El seu color varia des del gris fosc fins al groc, taronja i blanc, en funció de l’hàbitat, la profunditat i localització. El cos i la cua són generalment plans, sovint amb bandes amples i amb nombroses i petites taques a l’aleta dorsal. Els mascles solen presentar taques més fosques i una franja vertical groga a prop de la tapa de la bossa. També tenen la cua més llarga i el musell més curt i ample que les femelles. És una de les espècies de cavallets més grans, que pot arribar a fer els 35 cm de llargada.

BIOLOGIA:
Els cavallets de mar són monògams i la parella sempre va junta, moltes vegades, agafada per la cua.
El seu llarg musell en forma de trompeta l’utilitzen per absorbir el plàncton del qual s’alimenten.
Els mascles tenen una bossa incubadora al ventre on porten els ous fecundats fins que eclosionen.

HÀBITAT:
És un peix que viu en ports protegits, esculls poc profunds d’algues i substrats tous i profunds d’esponges.

DISTRIBUCIÓ:
El cavallet de mar de ventre gros es troba en aigües temperades del sud-est d’Austràlia i Tasmània i del nord de Nova Zelanda.

ESTATUS:
Espècie vulnerable (segons la llista vermella d’espècies amenaçades).

CURIOSITATS:
Els cavallets de mar poden moure cada ull independement de l’altre per poder vigilar el que passa al seu voltant.

 

cavallet mar ventre gros