es | ca | en | fr

Aquarium de Barcelona

Guia d'espècies

Tauró gris

Nom científic: Carcharhinus plumbeus

DESCRIPCIÓ:
El tauró gris presenta un cos hidrodinàmic, gris per la part dorsal i blanc per la part ventral. La primera aleta dorsal és notablement més gran que la segona. Té entre 14 i 15 fileres de dents d’una forma ampla i dentada, apta per tallar les preses. La seva mida màxima és de 2,5 m.

BIOLOGIA:
Fan llargues migracions anuals i per això poden formar grups organitzats, de mida i sexes separats. Normalment mengen durant el dia i la nit, encara que són més actius per la nit. No són agressius ni se’n coneix cap atac.
És un animal carnívor que s’alimenta de peixos, taurons, pops i crustacis.
La seva reproducció és vivípara. Tenen ventrades de fins a 14 fetus. Període de gestació de 9 a 12 mesos. Els naixements són cada dos anys.

HÀBITAT:
És un tauró pelàgic que pot viure prop i lluny de la costa. Tot i que els agrada la vida prop del fons, s’acosten molt a la costa, entrant fins i tot en ports i badies, però eviten els estuaris.

DISTRIBUCIÓ:
És una espècie cosmopolita que es troba a aigües tropicals i temperades, preferentment per sobre dels 23ºC (Mediterrani, mar Roig, Carib, i costes d’Àfrica, Sud-amèrica, Austràlia i Indonèsia).

ESTATUS:
Espècie de Preocupació Menor, però prop de ser avaluada com a Vulnerable (segons la llista vermella d’espècies amenaçades).

CURIOSITATS:
Malgrat la seva mida i les característiques de la seva dentició, aquesta espècie de tauró no ha estat relacionada amb atacs a persones. Es pensa que això pot ser degut a la seva preferència per menjar peixos vius i invertebrats (de forma molt diferent a la humana i que, per tant, no indueixen a error).

ADVERTIMENT: Un aquari és un medi molt delicat i en constant evolució. Això vol dir que es pot donar el cas de no trobar a l’aquari visitat alguna de les espècies indicades per raons totalment alienes als nostres desitjos d’exhibició i divulgació.