es ca en fr

Tauró De Puntes Blanques

Nom científic: Triaenodon obesus

 

DESCRIPCIÓ:
El tauró de puntes blanques es caracteritza per tenir les puntes de les aletes de color blanc. El color de base és gris pàl•lid, i es va aclarint més cap els flancs fins arribar al blanc del ventre. Presenta alguna petita taca fosca pel cos. Assoleix una edat màxima de 25 anys. La seva mida màxima és de 2,13 m, tot i que normalment els exemplars adults fan menys d’1,60 m.

 

BIOLOGIA:
Aquest tauró caça de nit, en grup, i s’ha especialitzat en capturar les seves preses dels forats i esquerdes de l’escull de corall.
S’alimenta de peixos de fons, com morenes, peixos cirurgians, peixos lloro, peixos ballesta, peixos esquirol, així com de llagostes i pops, als quals localitza mitjançant l’olfacte i l’oïda; per tant, és un animal carnívor.
Com que és un tauró vivípar, pareix cries vives, d’1 a 5 per cada úter, després d’una gestació d’uns 5 mesos. Les cries neixen amb una mida entre 52 i 60 cm i assoleixen la maduresa sexual quan fan poc més d’1 m.

 

HÀBITAT:
És un tauró de fons que descansa durant el dia a les cavernes submarines o sobre bancs de sorra, a profunditats entre 8 i 40 m, amb altres individus de la mateixa espècie.

 

DISTRIBUCIÓ:
Es troba a esculls i llacunes de mars tropicals com l’Indopacífic, la mar Roja i les costes d’Oceania.

 

ESTATUS:
Espècie avaluada com a Preocupació Menor però que està a prop de ser qualificada com a Vulnerable (segons la llista vermella d’espècies amenaçades).

 

CURIOSITATS:
En captivitat, es comporta amb gran curiositat envers els aquaristes que en tenen cura i que es capbussen amb ells.